Ga naar de inhoud

NL Motivatie & Doelen stellen

Selecteer taal / Select language:

Workshop Motivatie & Doelen stellen

De explosie van informatie, de snelheid waarmee opgedane kennis veroudert en de voortdurende druk om productiviteit te verhogen, maken het noodzakelijk dat we technieken leren om beter en sneller informatie te verwerken en daardoor efficiënter te kunnen werken. BSIacademy heeft een aantal breinvriendelijke ½-daagse workshops ontwikkeld voor kenniswerkers.

Werken met uitdagende levensdoelen maakt niet alleen gelukkig; het geeft ook energie, motiveert, levert succes op, maakt het leven boeiender en waardevoller, geeft voldoening en maakt dat we meer spanning aan kunnen.
Ons brein is een ‘goal-seeking device’. Het filtersysteem in onze hersenen wordt door het stellen van doelen aangepast. Door te werken met doelen zullen we dingen opmerken die ons leiden naar ons doel. Als we ons brein laden met uitdagende (levens)doelen zijn we bezig met spannende, motiverende zaken.
Een goed gebruik van onze talenten en het werken aan uitdagen doelstellingen geeft een enorme innerlijke motivatie. Onze innerlijke motivatie wordt vooral gestuurd door hoe we denken. Als we veel bezig zijn met uitdagende doelen en daar in positieve zin steeds aan denken, heeft dit vanzelf invloed op onze motivatie.

In deze workshop krijg je inzicht in het belang van doelen stellen en het verband tussen werken met uitdagende doelen en motivatie. Je leert gebruik te maken van een planmatige aanpak voor het op een gestructureerde manier met doelen aan de slag te gaan. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je jezelf kunt motiveren en ervoor kan zorgen dat je je gestelde doelen ook daadwerkelijk gaat bereiken.

Programma:

  • Het belang van werken met doelen
  • Planmatige aanpak/ stappenplan voor het bepalen van werk/levensdoelen
  • Relatie tussen stellen van doelen en motivatie
  • Wat motiveert mensen in een zakelijke omgeving
  • Relatie tussen motivatie voor het verbeteren van je geheugen en sneller leren
  • Hoe kun je jezelf motiveren?
  • Self determination theory en toepassen ervan in relatie tot gestelde doelen