Ga naar de inhoud

NL Attention Management

Selecteer taal / Select language:

Workshop Attention Management

De explosie van informatie, de snelheid waarmee opgedane kennis veroudert en de voortdurende druk om productiviteit te verhogen, maken het noodzakelijk dat we technieken leren om beter en sneller informatie te verwerken en daardoor efficiënter te kunnen werken. BSIacademy heeft een aantal breinvriendelijke ½-daagse workshops ontwikkeld voor kenniswerkers.

Deze workshop maakt duidelijk wat de relevantie is van focus en aandacht in relatie tot het omgaan met informatie-overload. Je leert hoe je kunt focussen, jezelf kunt blijven concentreren op je werk en om zaken die je werk verstoren te elimineren. Hoe je door te ‘singel-tasken’ meer resultaat en een hogere kwaliteit van werk zult krijgen. De kern hierbij is om op een gestructureerde manier te werken met een daadwerkelijk focus op de dingen waarmee je bezig bent. Deze workshop is met name relevant voor kenniswerkers die meer efficiënt willen werken teneinde controle te houden over hun werk in het huidige informatie tijdperk.

Kenniswerkers willen uitgedaagd worden door interessante en afwisselende werkzaamheden. Het is echter een feit dat de meeste kenniswerkers dagelijks te maken hebben met continue binnenkomende informatie die afleidt van het werk dat gedaan moet worden en vraagt om telkens van taak en concentratie te wisselen. Dit resulteert echter in stress en leidt tot het gevoel druk bezig te zijn in plaats van productief te zijn. Dit heeft een negatief effect op de kwaliteit van het werk en uiteindelijk op een gezonde balans tussen werk en privé.
De complexiteit waarmee kenniswerkers vandaag worden geconfronteerd, vraagt om een andere manier van werken. Deze workshop biedt inzicht in de manier waarop dit kan en leert hoe ‘Attention management’ met bijbehorende technieken toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Programma:

  • Hoe verwerkt het brein informatie
  • Het effect van ‘task switching’
  • De kracht van ‘single tasking’
  • De relatie tussen afleidingen en kwaliteit van werk
  • Hoe om te gaan met afleidingen
  • Technieken om beter te kunnen focussen en concentreren
  • De relevantie van je werkomgeving
  • Het toepassen van het ‘Focus uur’