Ga naar de inhoud

NL Information Mapping

Selecteer taal / Select language:

Workshop Information Mapping

De explosie van informatie, de snelheid waarmee opgedane kennis veroudert en de voortdurende druk om productiviteit te verhogen, maken het noodzakelijk dat we technieken leren om beter en sneller informatie te verwerken en daardoor efficiënter te kunnen werken. BSIacademy heeft een aantal breinvriendelijke ½-daagse workshops ontwikkeld voor kenniswerkers.

DE manier om informatie beter te verwerken, met behoud van overzicht en structuur is mindmapping. De mindmap techniek is een goede manier op informatie grafische weer te geven en is sterk gerelateerd hoe het brein informatie verwerkt.  Mindmapping helpt om  complexe gegevens gestructureerd weer te geven, om gedachten te ordenen, projecten en presentatie voor te bereiden en informatie te delen met anderen. Door de wijze van vastlegging wordt de informatie ook beter onthouden. De basis van een mindmap is het onderwerp dat in het midden wordt geplaatst. Belangrijke subonderwerpen worden hieraan gekoppeld en eromheen gerangschikt. Hieruit vloeien dan weer de aftakkingen met meer gedetailleerde informatie. Mindmaps kunnen voor nagenoeg alle denk- en/of leerprocessen worden gebruikt. Ook voor brainstormsessies of interactieve presentaties is het een zeer geschikte techniek.

Programma:

  • Introductie
  • Om je brein beter te kunnen gebruiken is het van belang iets meer te weten over de werking ervan.        
  • Een korte en praktische uitleg over een aantal relevante eigenschappen van het brein en hoe de hersenen informatie verwerken.
  • Traditioneel notities maken versus mindmapping.
  • Het maken van goede mindmaps. Uitleg over de technieken, richtlijnen en de achterliggende gedachten. Deze worden direct in de praktijk toegepast door het maken van aantekeningen in de vorm van mindmaps.
  • Digitale mindmaps. Met behulp van mindmap software (u wordt verzocht een free trial van een mindmap applicatie te downloaden en uw laptop/tablet mee te nemen naar de workshop) leert u digitale mindmaps te maken.
  • Het delen van informatie met anderen via mindmaps.
  • Toepassingsmogelijkheden en voorbeelden van mindmaps.